Punktipset

Hemsida

Om sidan

August 8th, 2014 by admin

# VAD ÄR PUNKTIPSET?

Som förstasidan förtäljer: “Punktipset är ny sida för svensk Punk, Ny våg, Rock, Powerpop och Ska från ca 1977-1983 som släppts på skiva. Med tips och kataloger, högupplösta skivomslag, kommentarer och värderingar är det tänkt att upplysa om vad som släpptes under denna period och vad som är/var bra. Det går även att enkelt och gratis lägga till annonser om man vill köpa eller sälja skivor som finns inlagda.”

# Varför heter sidan PUNKtipset om det är en massa annan musik med?

www.svenskpunknyvagrockskaochpowerpop1977-1983LPMPsingel.nu hade vart en mer korrekt formulerad adress men ack så onödigt lång. Försöka hitta på ett bra namn på det definierade musikområdet (Punk, Ny våg, Rock, Powerpop och Ska från ca 1977-1983 som släppts på skiva) så förstår du varför. Sidan handlar i huvudsak om svensk PUNK men tar också också upp närliggande samtida intressant musik. Alla musik från denna period kommer inte tas upp, t.ex. Magnus Uggla, Eddie Medusa, Lustans Lakejer och Abba får ni läsa om på annat håll. Skivor som redan finns med på Progg.se kommer i de flesta fall ej tas med här.

# Varför är omslaget i så hög upplösning/kvalité?

Det är inte tänkt för någon form av bootleg verksamhet eller liknande utan denna höga upplösningen (940pixlar) har valts för att det ska gå att läsa vad som står på skivan samt att man ska se vad bilder, fotografier m.m. föreställer. Det ska vara nästan som att ‘hålla skivan i handen’. Behöver man bilder i ännu högre upplösning för något som gynnar grupperna så går det bra att höra av sig.

# Varför är inte svensk hardcore, hårdrock etc. med?

Jag lyssnar själv inte tillräckligt mycket på t.ex. svensk hardcore och hårdrock för att jag ska kunna skriva om dem. Det skulle även bli för mycket arbete för tillfället. Kanske kan vara något för framtiden. Kom gärna med tips på skivor som saknas. Det mesta utom ren hardcore (typ mob47) och hårdrock, hip-hop samt vanlig sliskig schlager och vispgrädde-pop är intressant.

# Hur säljer jag skivor?

Du går först till den skiva du vill sälja och trycker sedan på den gröna symbolen (ska föreställa sedlar) som står innan “Sälj denna skiva”. Har inte kommit på något tydligare ställe att placera denna länk på, såhar du tips så hör av dig.

# Hur gör jag en köpes annons?

Det gör du på samma sätt som att lägga in en säljes annons (se punkt #8) fast du istället väljer “jag önskar köpa denna skiva” på den den skiva du önskar köpa.

# Kontakta Punktipset

Det går inte längre att skicka epost då jag inte har tid lust och ork att läsa och besvara alla mail som kommer in.

Punktipet tackar:

ToppFinans som hjälpt oss med finansieringen
Alf Arvidsson (Musiker, Umeå)
Lennart Markebo (Sista Bussen, Stockholm)
André (Samlare/Musiker, Umeå)
Tåtte Tennman (Musiklaget, Stcokholm)
Nostalgipalatset (Skivbutik, Stockholm)
Paul Routenburg (Samlare, Canada)
Inge Johansson (Skivsamlare/Musiker, Umeå)
Benny Nordwall (Samlare)
Alan Andersen (Samlare, Danmark)
Bernd Granz (Samlare, Tyskland)
Stefan Nilsson (Burmans Musik, Umeå)
Joakim Sundberg (Punktjafs, Hagfors)
Göran Forsberg (Record Palace)

…och många fler. Utan er hade inte punktipset existerat!